Monday, April 8, 2019

Hiie Silm osales koolitusel Norras


Alushariduse konverents Norras

Mul on hea meel, et Eesti Haridustöötajate Liit võimaldas kahel a/ü liikmel osaleda rahvusvahelisel konverentsil „The Nordic Way Early Chaildhood Education& Care(ECEC)
Konverents toimus 25.-27. märtsil Norras Oslos.
See on konverents, mis uurib ja tutvustab Põhjamaade lähenemisi varajase hariduse (alushariduse) ja hoolduse poliitikale ning pedagoogikale.
Konverentsi korraldas Haridusliit Norra koos Norra Haridus- ja Teadusministeeriumiga koostöös teiste Põhjamaade õpetajate organisatsioonide ja ministeeriumidega.
Konverentsist võttis osa 350 kõrgetasemelist ametnikku, poliitikut, poliitikakujundajat, teadlast ja õpetajate esindajat üle kogu maailma. Seega kohal olid 46 riigi esindajad, nende seas mina ja EHL juhatuse liige, lasteaia õpetaja Reet Lepp.
Need kolm päeva Oslos olid väga huvitavad, töised, harivad, kuid ka väsitavad. Minule oli see esmakordne kogemus osaleda nii suurel rahvusvahelisel üritusel.
Väga meeldis 25. märtsil kõigile osalejatele korraldatud eelprogramm koos õppekülastustega.
Mina sattusin gruppi kunst ja loovus. Sain külastada lasteaeda Gydas Vei Barnehageis. See oli lasteaed, mis on inspireeritud Reggio Emilia pedagoogikast. Nende moto on olla võimaluste töökoda. See oli väga eriline lasteaed.
Õppekülastusi tehti veel - Metsa lasteaeda ja mehed lasteaias,
Sami lasteaeda / Cizas – algupärane lapsehoolduspoliitika ja pedagoogika,
Alla 3- aastaste laste pedagoogika,
Digitaalsed tavad lasteaias,
Pedagoogika ja kaasav ECECi praktika,
Kaasamine ja vähemuskeelsed lapsed.
Konverents pakkus paljudele riikidele, kes praegu töötavad välja ECECi poliitikat kättesaadavuse ja kvaliteedi kohta, võimaluse kohtuda, õppida, saada häid praktikanäiteid ning arutada erinevate võimaluste ja väljakutsete üle.

Jõudu ja pealehakkamist kõigile meie lasteaednikele, sest ka meil Eestis käib usin töö alusharidus seaduse kaasajastamise ja koolieelse lasteasutuse riikliku õppekava muutmise osas.
See kõik peaks valmima 2020. aasta sügiseks.

Ilusat päikeselist kevadet kõigile!
Hiie Silm
Lasteaed Männimäe usaldusisik

No comments:

Post a Comment